voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Hete bliksem van de bakplaat

Hete bliksem van de bakplaat

ingrediënten

600 gram vastkokende aardappels

500 gram rode appels

200 gram rode uien

2 teentjes knoflook

1 takje rozemarijn

3 eetlepels olijfolie

200 gram gerookte spekreepjes

50 gram boter

1 pot appelcompote


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de parten aardappel, appel en ui samen op een bakplaat en bestrooi met de knoflook, rozemarijnnaaldjes, (grof) zout en peper.
  • 3 Schep de olie erdoor en verdeel alles gelijkmatig over de bakplaat.
  • 4 Rooster 20-30 minuten hoog in de oven en schep tussendoor een paar keer om.
  • 5 Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan uit tot ze knapperig zijn. Laat de boter zachtjes smelten in de pan bij de spekjes.
  • 6 Schep de spekjes over de hete bliksem en serveer met de appelcompote.
  • 7 Lekker met een groene salade van kropsla met een mosterddressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 13 gram