voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
5 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Hete kippenpootjes

Hete kippenpootjes

ingrediënten

4 eetlepels ketjap manis

1 eetlepels sambal manis

1 verse gember

1 theelepel boemboe satékruiden

1 eetlepel zonnebloemolie

700 gram borrelpootjes


benodigdheden

aluminiumfolie

braadslede

  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Schep de kippenpootjes met alle marinade in een braadslede en verspreid de pootjes zodat ze niet op elkaar liggen.
  • 2 Dek af met aluminiumfolie en bak ze in circa 30 minuten gaar. Verwijder het folie en bak de pootjes nog 10 minuten hoog in de oven bruin en kleverig. Serveer warm als snack.

wijnadvies

Het wordt lekker blussen met witte Touraine Sauvignon of Indomita Sauvignon Blanc. Ook een rosé past heerlijk bij de borrelpootjes. Keuze te over om de kippenpootjes wat tot bedaren te brengen: Viña Maipo, Vega Libre of Yellow Tail.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 23 gram