voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

ingredi├źnten

2 eidooiers

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel witte wijnazijn

100 gram boter


  • 1 Klop de eidooiers met een snufje zout en (witte) peper circa 1 minuut met de mixer.
  • 2 Verwarm het citroensap en de azijn in een steelpan. Verwarm de boter in een andere pan tot deze gesmolten is, maar niet verkleurd.
  • 3 Giet het warme azijnmengsel in een klein straaltje bij de eidooiers en blijf voortdurend kloppen.
  • 4 Giet dan de vloeibare boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot een mooie, gebonden saus ontstaat.
  • 5 Lekker bij bijvoorbeeld groene asperges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 2 gram