online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
70 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Hollandse appel-abrikozentaart

Hollandse appel-abrikozentaart

ingrediënten

200 gram gedroogde abrikozen

4 eetlepels sinaasappellikeur

200 gram bloem

100 gram witte basterdsuiker

150 gram boter

2 eieren

750 gram goudrenetten

75 gram suiker

1 theelepel kaneelpoeder

75 gram walnoten


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in de (warme) likeur en snijd ze daarna in stukjes.
  • 2 Meng de bloem, de basterdsuiker, de boter, 1 eetlepel losgeklopt ei en een snufje zout en kneed dit tot een soepel deeg.
  • 3 Houd 1/4 deel van het deeg apart en rol de rest uit tot een cirkel van circa 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de vulling met de abrikozen en schep deze op de deegbodem.
  • 5 Rol het deeg dat over is tot een dunne lap uit en snijd deze in lange repen van 1 cm breed. Leg ze in een ruitpatroon op de vulling.
  • 6 Bestrijk het deeg en de randen met de rest van het ei. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde

energie 715 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 11 gram