online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Hollandse boerensalade met knoflookcroutons

Hollandse boerensalade met knoflookcroutons

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

stokbrood

6 plakken ontbijtspek

4 kropjes little gem

1 krop ijsbergsla

4 eetlepels mayonaise

2 eetlepels citroensap

50 gram oude kaas


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de olijfolie met de knoflook en een snuf zout. Voeg het brood toe en schep goed om. Verdeel de broodblokjes over de bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten knapperig. Schep halverwege om.
  • 2 Bak intussen het ontbijtspek knapperig in een droge, hete koekenpan. Trek de slabladeren los, was ze goed en scheur in grove stukken. Leg de sla op een schaal.
  • 3 Klop een dressing van de mayonaise, het citroensap en een scheutje water. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de knoflookcroutons en het knapperige ontbijtspek over de salade.
  • 4 Schaaf de oude kaas in flinters, verdeel over de Hollandse boerensalade en serveer direct.


voedingswaarde

energie 395 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 9 gram