online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
90 min.
hoofdgerecht
Recepten Hollandse erwtensoep

Hollandse erwtensoep

ingredi├źnten

500 gram spliterwten

2 kruimige aardappels

2 liter vleesbouillon

400 gram saucijzen

400 gram verse worsten

500 gram schouderkarbonades

200 gram uien

1 prei

200 gram knolselderij

1 bos selderij


  • 1 Breng de spliterwten met de aardappels en de bouillon aan de kook. Schep het eventuele schuim er met een schuimspaan af.
  • 2 Voeg de saucijsjes, de karbonades, de ui, de prei en de knolselderij toe en kook zachtjes 1 uur en 15 minuten. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • 3 Haal het vlees uit de soep. Snijd het iets kleiner en voeg het weer toe aan de soep. Breng op smaak met peper en schep de bladselderij erdoor. Serveer de erwtensoep met roggebrood, katenspek en mosterd.

bereidingstip

Je kunt schuimvorming voorkomen door de spliterwten in een zeef goed af te spoelen.


voedingswaarde

energie 700 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 42 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier