online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
Recepten Hollandse garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

ingrediënten

125 milliliter slagroom

125 milliliter demi crème fraîche

100 milliliter halvanaise

100 milliliter mayonaise

mespunt paprikapoeder

2 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels whisky

2 eetlepels cognac

8 blaadjes ijsbergsla

400 gram Hollandse garnalen

1 citroen


  • 1 Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, zout en peper door. (Dit kan een dag van tevoren, bewaar het dan afgedekt in de koelkast).
  • 2 Verdeel de sla over 4 glazen of vierkante mini-accubakjes. Schep de garnalen erop en giet de cocktailsaus erover. Garneer met partjes citroen.

wijnadvies

Heerlijk met Pinot Blanc van Kastelbourg. Ook laat deze Hollandse klassieker zich graag vergezellen door Coppiere Soave of Hoop Huis Chenin Blanc.


voedingswaarde

energie 325 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 21 gram