voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Hollandse groentetaart

Hollandse groentetaart

ingrediënten

2 eetlepels boter

1 eetlepel bloem

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

150 gram gerookte spekreepjes

200 gram bloemkoolroosjes

1 winterwortel

200 gram knolselderij

200 gram pompoenen

4 eieren

200 milliliter slagroom

200 milliliter crème fraîche

snufje nootmuskaatpoeder

100 gram belegen kaas


benodigdheden

springvorm

  • 1 Vet de springvorm in met 1 eetlepel boter en bestuif met een beetje bloem. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de springvorm. Druk de randen goed aan en laat het deeg over de rand hangen. Zet de vorm in de koelkast zodat het deeg kan opstijven.
  • 2 Bak de spekblokjes in een droge koekenpan uit. Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de bloemkool en winterwortel 2 minuten. Spoel koud af en laat uitlekken.
  • 3 Schep de spekjes uit de pan en verwarm een eetlepel boter in de pan. Fruit de knolselderij- en pompoenblokjes circa 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Klop de eieren los met de room, zout, peper en nootmuskaat en schep hier alle groenten en spekjes doorheen.
  • 5 Giet alles in de springvorm en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw het overhangende deeg losjes terug over de groenten en bak de taart in 30 à 40 minuten gaar en bruin. Laat de taart even rusten voordat je hem aansnijdt. Lekker met een groene salade.

wijnadvies

Sauvignon Blanc is een traktatie bij groentetaart. Neem die van Indomita, Berg Schaduw of Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 42 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 27 gram