online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Hollandse hachee met rodekool

Hollandse hachee met rodekool

ingredi├źnten

600 gram doorregen runderlappen

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

4 uien

1 eetlepel bruine suiker

1 eetlepel rietsuiker

2 eetlepels bloem

500 milliliter vleesbouillon van tablet

1 fles donkerbruin bier

6 kruidnagels

2 laurierblaadjes

5 eetlepels azijn

2 plakjes ontbijtkoeken

1 rodekool

25 gram suiker

2 zure appels

25 gram boter

aardappelzetmeel

allesbinder


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit boter en olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 2 Schep de uien en suiker erbij en bak circa 2 minuten mee. Strooi de bloem erover en bak 1-2 minuten.
  • 3 Verwarm de bouillon met het bier en giet dit over het vlees. Steek drie kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze met drie eetlepels azijn bij het vlees. Stoof zachtjes 1,5 uur met het deksel op de pan.
  • 4 Roer de koekkruimels erdoor en stoof nog 1-1,5 uur tot het vlees zacht is. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • 5 Bereid intussen de rodekool. Verwijder de buitenste bladeren. Halveer de kool en schaaf of snijd de bladeren tot aan de stronk in smalle reepjes. Kook deze met weinig water, zout, suiker en drie kruidnagels 20-25 minuten.
  • 6 Kook de appels de laatste 10 minuten mee (niet vanaf het begin, want dan wordt de kooktijd langer). Maak de kool af met boter en 2 eetlepels azijn en bind het kookvocht met het aangelengde aardappelmeel.
  • 7 Serveer de rodekool met de hachee en bijvoorbeeld gekookte aardappelen.

bereidingstip

Bereid een dubbele portie hachee en vries de helft in.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 38 gram