voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Hollandse ovenschotel

Hollandse ovenschotel

ingrediënten

500 gram kipfilets

1 eetlepel kipkruiden

3 eetlepels ketjap manis

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels arachideolie

1 bloemkool

300 gram sperzieboontjes

1 zakje kaassaus

1 zakje kerriesaus

2 zakjes aardappelblokjes

100 gram jongbelegen kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Meng de kipfilet met de kipkruiden en ketjap. Verhit de olie en bak de kip hierin circa 10 minuten.
  • 2 Kook de bloemkool en sperziebonen apart van elkaar in circa 10 minuten beetgaar in water met zout. Giet af.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de kaassaus en kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng door elkaar.
  • 4 Schep de kip, groenten en aardappelblokjes in een ovenschaal. Giet de kaas-kerriesaus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 46 gram