voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Hollandse ovenschotel

Hollandse ovenschotel

ingrediënten

500 gram kipfilets

1 eetlepel kipkruiden

3 eetlepels ketjap manis

3 eetlepels olijfolie

3 eetlepels arachideolie

1 bloemkool

300 gram sperzieboontjes

1 zakje kaassaus

1 zakje kerriesaus

2 zakjes aardappelblokjes

100 gram jongbelegen kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Meng de kipfilet met de kipkruiden en ketjap. Verhit de olie en bak de kip hierin circa 10 minuten.
  • 2 Kook de bloemkool en sperziebonen apart van elkaar in circa 10 minuten beetgaar in water met zout. Giet af.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de kaassaus en kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng door elkaar.
  • 4 Schep de kip, groenten en aardappelblokjes in een ovenschaal. Giet de kaas-kerriesaus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 46 gram