voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

Hollandse spitskoolcurry met kalkoen en rijst

ingrediënten

4 sinaasappels

5 eetlepels blanke rozijnen

2 kippenbouillontabletten

1 eetlepel kerriepoeder

6 eetlepels olijfolie

750 gram kalkoenfilets

1 spitskool

1 pak basmatirijst

2 eetlepels maizena

500 milliliter yoghurt

2 eetlepels honing

2 winterwortels


  • 1 Verwarm het sinaasappelsap met de rozijnen en de bouillontabletten en zet dit apart.
  • 2 Meng de kerriepoeder en 4 eetlepels olie door de kalkoenfilet.
  • 3 Leg de koolreepjes in een vergiet. Giet er kokend water over en laat uitlekken.
  • 4 Roerbak de kalkoenfilet in een hete wok in 10 minuten goudbruin.
  • 5 Kook intussen de rijst.
  • 6 Schep de kalkoenfilet uit de pan. Roerbak de koolreepjes ongeveer 5 minuten in het bakvet met de rest van de olie en een klein beetje zout.
  • 7 Meng maïzena, yoghurt, honing en sinaasappelsap met rozijnen.
  • 8 Schep de kalkoenreepjes bij de kool, voeg het yoghurtmengsel toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 9 Schep het gerecht in een warme schaal.
  • 10 Verdeel de wortelreepjes erover en serveer de rijst erbij.

bereidingstip

Lekker met doperwten en worteltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 43 gram