online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

ingrediënten

2 vleestomaten

3 eetlepels zonnebloemolie

2 uien

2 teentjes knoflook

600 gram runderlappen

600 milliliter kippenbouillon van tablet

600 milliliter kippenbouillon

1 rode paprika

1 groene paprika

1 eetlepel paprikapoeder

150 gram chorizo

150 milliliter volle yoghurt


  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
  • 2 Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg versgemalen peper, paprikapoeder en de vleesblokjes toe en braad dit 2 minuten aan.
  • 3 Verwarm de kippenbouillon en giet deze op het vlees zodat dit net onder staat. Breng aan de kook en laat daarna 1,5 uur zachtjes stoven.
  • 4 Schep daarna de paprika's en de tomaten erdoor en laat de goulash nog 30 minuten met deksel schuin op de pan zachtjes garen.
  • 5 Schep de chorizoreepjes met de yoghurt door de goulash. Verwarm nog even zonder te koken. Voeg zout naar smaak toe. Serveer er witte rijst of zilvervliesrijst bij.

wijnadvies

Bij dit stevige gerecht past een volle, kruidige rode wijn: rode Spaanse Cariñena DO, Chileense cabernet sauvignon-merlot of Australische shiraz.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 41 gram