voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Honing-mosterdkarbonade op andijviestamppot

Honing-mosterdkarbonade op andijviestamppot

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

4 schouderkarbonades

2 eetlepels olijfolie

50 gram boter

2 eetlepels honing

2 eetlepels mosterd

150 milliliter warme melk

snufje nootmuskaat

1 krop andijvie


  • 1 Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC of verwarm de ovengrill.
  • 3 Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper.
  • 4 Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de schouderkarbonades rondom bruin.
  • 5 Meng de honing met de mosterd en bestrijk de karbonades er aan 1 kant mee.
  • 6 Zet ze in een ovenvaste pan of ovenschaal 15 minuten in het midden van de oven of met voldoende afstand onder de grill.
  • 7 Giet intussen de aardappels af.
  • 8 Voeg de rest van de boter, warme melk, zout, peper en nootmuskaat toe en maak er puree van.
  • 9 Schep de rauwe andijvie erdoor en verwarm nog 2 minuten.
  • 10 Serveer de karbonades op de stamppot.

bereidingstip

Vervang rauwe andijvie door reepjes ijsbergsla.. Neem in plaats van honing bruine suiker of rietsuiker en meng deze met de mosterd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 37 gram