voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
Recepten Hot shrimp filo's

Hot shrimp filo's

ingrediënten

100 gram witte rijst

100 gram gele rijst

1 rode peper

1 theelepel gember

2 lente-/bosuitjes

100 gram Hollandse garnalen

8 vellen filodeeg

1 eiwit

1 liter frituurolie

1 rode ui

1 bosje koriander

1 eetlepel zure room

2 eetlepels hete pepersaus

1 theelepel citroensap


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Meng de rijst met de rode peper, gember, bosui en garnalen.
  • 2 Leg 1 vel filodeeg op het werkvlak en laat de rest onder een vochtige theedoek liggen. Schep 2 eetlepels van de vulling in een van de hoeken van het deeg en rol het tot de helft op.
  • 3 Vouw aan beide kanten de punten naar binnen en bestrijk het laatste stuk met eiwit om het deeg vast te laten plakken. Rol het deeg verder op tot een stevig rolletje en dek af met de doek. Maak zo nog 7 rolletjes.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur de filo’s per 4 stuks goudbruin.
  • 5 Meng de uienringen met de koriander en verdeel dit over een schaal. Leg de filo’s erop.
  • 6 Meng de zure room met de pepersaus en citroensap en serveer deze saus erbij om te dippen.

wijnadvies

Jean Sablenay Sauvignon Blanc is net zo knapperig als de gefrituurde filo’s én zorgt voor de nodige verfrissing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 13 gram