online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
120 min.
hoofdgerecht
Recepten Hutspot basisrecept

Hutspot basisrecept

ingredi├źnten

100 gram boter

4 uien

500 gram doorregen runderlappen

2 laurierblaadjes

350 milliliter vleesbouillon

1 kilogram winterwortel

1 kilogram aardappel


  • 1 Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin 1/4 van de uien.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg het vlees toe aan de uien en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de laurierblaadjes en bouillon toe en stoof circa 1,5 uur met het deksel op de pan tot het vlees zacht is.
  • 4 Kook de rest van de uien, wortel en aardappel in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp tot een grove puree.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvocht van het vlees. Schep het vlees met een deel van het stoofvocht op de hutspot.

bereidingstip

Doorregen runderlappen zijn een prima vervanger voor de traditionele klapstuk.. Je kunt ook hacheevlees of runder­poelet gebruiken.


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 33 gram