voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Hutspot met komijn en snelle hachee

Hutspot met komijn en snelle hachee

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

900 gram krieltjes

500 gram wortelbolletjes

2 uien

1 theelepels komijnpoeder (djinten)

200 milliliter vleesbouillon

50 gram boter

500 gram rundvlees

1 eetlepels hacheekruiden

1 eetlepel maizena

2 eetlepels peterselie


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de krieltjes, worteltjes, de helft van de uien en de komijn 2-3 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en smoor in 12-14 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig door.
  • 3 Verhit voor de biefhachee de boter en bak hierin het vlees met de rest van de uien in circa 2 minuten goudbruin.
  • 4 Voeg de hacheekruiden, peper en 400 ml warm water toe. Stoof zachtjes 3-4 minuten.
  • 5 Bind met aangelengde maizena en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Laat de aardappel- en wortelballetjes heel of stamp ze grof. Bestrooi met de peterselie en serveer de biefhachee in eenpersoons schaaltjes erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 29 gram