voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Hutspot met prei en gebakken vis

Hutspot met prei en gebakken vis

ingrediënten

1 pakket hutspotgroenten

750 gram kruimige aardappels

1 citroen

2 eetlepels verse peterselie

2 teentjes knoflook

4 tilapiafilets

75 gram boter

75 gram vloeibaar bakproduct

2 preien

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 eetlepel honing


  • 1 Kook de hutspotgroenten met de aardappels in 20-25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 100°C.
  • 2 Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp met de peterselie en knoflook.
  • 3 Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak hierin de visfilets aan één kant 2-3 minuten.
  • 4 Keer de vis om en bestrijk de gebakken kant met het peterseliemengsel. Bak de onderkant van de vis 2-3 minuten. Neem de vis uit de pan en houd warm in de oven.
  • 5 Bak de prei zachtjes 2-3 minuten in het bakvet.
  • 6 Giet de hutspotgroenten en aardappels af. Voeg de prei met het bakvet, de komijn en honing toe en stamp alles grof. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Serveer de stamppot de vis erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 33 gram