online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Hutspot uit de oven

Hutspot uit de oven

ingrediënten

100 milliliter olijfolie

500 gram winterwortels

500 gram kruimige aardappels

12 sjalotjes

1 citroen

1 teentje knoflook

4 takjes krulpeterselie

4 tartaartjes

2 eetlepels boter


benodigdheden

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
  • 2 Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm. Snijd de aardappels in grove stukken.
  • 3 Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
  • 4 Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
  • 5 Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
  • 6 Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
  • 7 Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
  • 8 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • 9 Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer met de tartaartjes.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 21 gram