online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Hutspot uit de oven

Hutspot uit de oven

ingrediënten

100 milliliter olijfolie

500 gram winterwortels

500 gram kruimige aardappels

12 sjalotjes

1 citroen

1 teentje knoflook

4 takjes krulpeterselie

4 tartaartjes

2 eetlepels boter


benodigdheden

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
  • 2 Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm. Snijd de aardappels in grove stukken.
  • 3 Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
  • 4 Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
  • 5 Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
  • 6 Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
  • 7 Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
  • 8 Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • 9 Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer met de tartaartjes.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 21 gram