online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
40 min.
brunch, voorgerecht, bijgerecht
Recepten Huzarensalade

Huzarensalade

ingredi├źnten

750 vastkokende aardappels

150 gram diepvriesdoperwten

150 gram winterwortels

8 eetlepels arachideolie

3 eetlepels azijn

250 gram rundvlees

8 kleine augurken

2 appels

50 gram zilveruitjes

2 eieren

1 krop krulsla

4 eetlepels mayonaise

1 eetlepel melk

4 augurken

4 cherry-/kerstomaatjes

1 gerookte makreelfilet

3 eieren

tomatenketchup


  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Doe hetzelfde met de doperwten en de wortel.
  • 2 Klop een dressing van de olie, azijn, zout en peper. Schep de aardappels, doperwten, wortel, vlees, augurken, appel, zilveruitjes, ei en de dressing door elkaar.
  • 3 Scheur de slabladeren iets kleiner en serveer de huzarensalade op de sla. Verdun de mayonaise met de melk en bestrijk de salade ermee.
  • 4 Garneer de salade met augurk, tomaatjes en 2 wijzers van makreel. Leg 12 plakjes ei eromheen en ‘schrijf’ met de ketchup cijfers erop.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 28 gram