online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Ierse stoofpot (Irish stew)

Ierse stoofpot (Irish stew)

ingrediënten

40 gram boter

400 gram lamsvlees

750 milliliter vleesbouillon

1 kilogram vastkokende aardappel

2 uien

1 winterwortel

1 prei

250 gram witte kool

250 gram groene kolen

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten aan. Bestrooi het met zout en peper.
  • 2 Giet de helft van de bouillon in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees 30 minuten zachtjes stoven.
  • 3 Leg vervolgens een laag aardappelplakken in de pan, gevolgd door de uien, winterwortel, prei en kool. Giet de rest van de bouillon over de groenten en breng aan de kook. Temper opnieuw de hittebron en laat alles nog eens 25-30 minuten zachtjes stoven.
  • 4 Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie.

wijnadvies

Dit eenpansgerecht vraagt om een zacht-aromatische rode wijn. Italiaanse Chianti en Côtes du Rhône of Côtes du Rhône-Villages uit Frankrijk. Ook een Merlot uit Italië of Zuid-Afrika (14-16°C).


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 29 gram