voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten IJs met gekarameliseerde noten

IJs met gekarameliseerde noten

ingrediënten

100 gram ongezouten gemengde noten

1 eetlepel zonnebloemolie

100 gram suiker

8 bollen vanille-ijs


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Doe de noten, de suiker en het water in een pan met dikke bodem. Verwarm de inhoud langzaam op een middelmatig en vooral niet te hete hittebron. Laat de suiker zonder te roeren smelten en eerst een gele kleur krijgen. Na ongeveer 10-12 minuten is de kleur goudbruin geworden. Dat is het moment om de inhoud van de pan over de bakplaat uit te gieten.
  • 2 Zorg dat de zeer hete gekarameliseerde suikerlaag overal even dun is. Laat de laag afkoelen en breek hem vervolgens in stukken, of gebruik een hamer om hem in stukken te slaan. De stukken die niet voor het nagerecht worden gebruikt, kunnen in een koektrommel worden bewaard.
  • 3 Schep op elk dessertbord één of twee bolletjes vanille-ijs. Garneer met de gekarameliseerde noten.

wijnadvies

Hier liever geen wijn maar lekker bronwater.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 8 gram