voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten IJsbergsla van de barbecue met feta

IJsbergsla van de barbecue met feta

ingrediënten

1 krop ijsbergsla

3 eetlepels zonnebloemolie

150 gram feta

150 gram witte kaas

125 milliliter crème fraîche

citroen

1 eetlepel muntblaadje

100 milliliter yoghurt


benodigdheden

barbecue

  • 1 Bestrijk de kwarten ijsbergsla met 2 eetlepels olie. Rooster aan beide kanten op de barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
  • 2 Bestrijk de feta met de rest van de olie en rooster deze ook aan beide kanten op de barbecue tot er grillstrepen ontstaan.
  • 3 Bereid intussen de dressing. Verwarm de crème fraîche zonder te koken. Roer er rasp en sap van de citroen, de gehakte muntblaadjes, yoghurt en zout en peper door. Zorg ervoor dat de dressing niet te warm wordt.
  • 4 Leg de ijsbergsla op borden, besprenkel met de dressing en verkruimel de feta erover.

bereidingstip

Je kunt de sla eventueel ook grillen in een grillpan. . Liever een koude dressing? Deze dressing kun je ook maken zonder de crème fraîche te verwarmen. . Vervang de citroen-muntdressing door een yoghurtdressing naar keuze.

wijnadvies

Een heerlijk, fris begin van een barbecue. Zeker met een glas Jean Sablenay Sauvignon Blanc erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram