online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten IJsbombe met sneeuw en sterren

IJsbombe met sneeuw en sterren

ingrediënten

100 gram gedroogde abrikozen

50 gram blanke rozijnen

100 milliliter sinaasappelsap

2 eetlepels sinaasappellikeur

1 liter vanilleroomijs

100 gram amandelkoekjes

100 gram bokkenpootjes

100 gram pure chocolade

50 gram ongezouten pistachenoten

50 gram ongezouten walnoten

4 eiwitten

100 gram suiker


benodigdheden

bolvormige kom

ovenschaal

vuurwerksterretjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom tot zich stijve pieken vormen.
  • 2 Haal het ijs uit de vriezer, laat de vorm met het ijs schrikken in heet water en stort het ijs op de ovenvaste schaal.
  • 3 Strijk het eiwit met nonchalante pieken over de ijsbol. Zet de ijsbombe in de oven en laat het schuim in 2-3 minuten lichtbruin kleuren. Serveer meteen met de erin gestoken brandende vuurwerksterretjes. Lekker met vanillesaus, zelfgemaakt of op basis van vanillevla verdund met room en een scheutje likeur.

bereidingstip

Maak laagjes van verschillende ijssoorten in de kom en wissel deze af met kersen zonder pit.

wijnadvies

Moscato d’Asti. Dan krijgt u belletjes bij de sterren. Maar ook met Bordeaux of Côtes de Bergerac Moelleux wordt het volop genieten.


voedingswaarde

energie 845 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 16 gram