voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
Recepten IJstaartjes met bosbessensorbet

IJstaartjes met bosbessensorbet

ingredi├źnten

500 milliliter bosbessenijs

1 pak biscuit

150 milliliter slagroom

20 gram suiker


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Laat het ijs in de koelkast in een half uur wat zachter worden.
  • 2 Bekleed ondertussen de cakevorm met vershoudfolie, laat aan de zijkanten ruim overhangen.
  • 3 Bekleed de bodem en randen met biscuitjes. Gebruik bij voorkeur rechthoekige biscuits. Snijd ze indien nodig hier en daar bij.
  • 4 Schep de helft van het ijs in de vormpjes en dek deze laag af met biscuitjes.
  • 5 Vervolg met de rest van het ijs en dek het geheel af met de folie.
  • 6 Zet de ijstaartjes minimaal 2 uur in de vriezer.
  • 7 Klop voor het serveren de slagroom met de suiker stijf.
  • 8 Stort de taartjes op bordjes en bestrijk met de slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 5 gram