online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten In bier gestoofd Vlaams konijn

In bier gestoofd Vlaams konijn

ingrediënten

2 flessen donker bier

3 eetlepels rodewijnazijn

2 laurierblaadjes

4 konijnenbouten

100 gram spekblokjes

2 uien

50 gram boter

3 plakjes ontbijtkoeken

250 milliliter slagroom


  • 1 Haal ze uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Doe de spekblokjes met de gesnipperde uien in een braadpan en bak spek en ui gedurende een minuut of 10. Roer af en toe om. Schep het mengsel uit de pan.
  • 3 Verhit de boter in de pan en bak de konijnenbouten in enkele minuten rondom lichtbruin. Verlaag de temperatuur van de warmtebron en doe het spek-uimengsel terug in de pan.
  • 4 Voeg de marinade toe en laat het vlees in ongeveer 40 minuten langzaam gaar stoven. Voeg na 30 minuten de verkruimelde ontbijtkoek toe.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes. Roer tenslotte de room door het braadvocht. Breng de saus op smaak met zout en peper. Eet bij dit gerecht rode kool en gekookte aardappels of aardappelpuree.

wijnadvies

Traditioneel gecombineerd met een Rioja (bijvoorbeeld een Sin Crianza) of een Chianti (eventueel een Classico). Ook een rode Côtes de Provence combineert naar hartelust (16-18ºC).


voedingswaarde

energie 730 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 33 gram