online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
Recepten In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

ingrediënten

750 gram kippenvleugels

200 milliliter kokosmelk

2 limoenen

bol knoflook

chilipepervlokken

4 eetlepels olijfolie

1 bosje verse koriander

4 eetlepels seroendeng


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet de kippenvleugels af door een zeef en vang de marinade eventueel op (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos).
  • 2 Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat. Maal er wat chilipeper en zout over, besprenkel met de olie en meng met de handen goed door elkaar. Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Schud ze even om en rooster nog circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
  • 4 Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
  • 5 Lekker met een dip van ketjap, chili- of satésaus.


voedingswaarde

energie 555 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 35 gram