voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Indiase boerenkool-spinaziesoep

Indiase boerenkool-spinaziesoep

ingrediënten

250 gram boerenkool

250 gram spinazie

3 eetlepels olie

2 uien

3 teentjes knoflook

1 verse gember

theelepel kaneelpoeder

1 laurierblaadje

1 tomaat

rode peper

2 eetlepels crème fraîche

theelepel komijnpoeder (djinten)


  • 1 Blancheer de boerenkool en de spinazie 1 minuut in kokend water.
  • 2 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, kaneel, laurier, tomaat en rode peper.
  • 3 Voeg de boerenkool en spinazie toe, giet 1 liter water erbij en kook circa 10 minuten.
  • 4 Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de soep over kommen.
  • 5 Schep een beetje crème fraîche in het midden van elke kom en bestrooi met peper en/of een snufje komijn.

wijnadvies

De kaneel en gember in de soep vragen om Zuydpunt Chenin Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 6 gram