online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Indiase boerenkool-spinaziesoep

Indiase boerenkool-spinaziesoep

ingrediënten

250 gram boerenkool

250 gram spinazie

3 eetlepels olie

2 uien

3 teentjes knoflook

1 verse gember

theelepel kaneelpoeder

1 laurierblaadje

1 tomaat

rode peper

2 eetlepels crème fraîche

theelepel komijnpoeder (djinten)


  • 1 Blancheer de boerenkool en de spinazie 1 minuut in kokend water.
  • 2 Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, kaneel, laurier, tomaat en rode peper.
  • 3 Voeg de boerenkool en spinazie toe, giet 1 liter water erbij en kook circa 10 minuten.
  • 4 Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de soep over kommen.
  • 5 Schep een beetje crème fraîche in het midden van elke kom en bestrooi met peper en/of een snufje komijn.

wijnadvies

De kaneel en gember in de soep vragen om Zuydpunt Chenin Viognier.


voedingswaarde

energie 180 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 6 gram