voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Indiase kokos-currysoep

Indiase kokos-currysoep

ingredi├źnten

2 kippenbouillontabletten

2 eetlepels olie

2 uien

1 verse gember

2 teentjes knoflook

2 middelgrote aardappels

300 gram kipfilets

300 gram kipdijfilets

1 eetlepel garam masala

1 eetlepel kerriepoeder

1 kaneelstokje

1 aubergine

2 vleestomaten

400 milliliter kokosmelk

200 gram diepvriesdoperwten

1 handje verse koriander


  • 1 Los de bouillonblokjes op in 1 liter heet water. Verhit de olie in een hoge (soep)pan en fruit hierin de ui, gember en knoflook 3 minuten.
  • 2 Bak de aardappels en kip een paar minuten mee.
  • 3 Roer de garam masala erdoor en giet er de bouillon bij. Breng met het kaneelstokje tegen de kook aan en laat op zacht vuur 15 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  • 4 Voeg de aubergine, tomaat en kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 5 Warm op het laatst de doperwten mee.
  • 6 Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 21 gram