4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Indiase koolcurry

Indiase koolcurry

ingrediënten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels wokolie

2 eetlepels Indiase currypasta

300 gram witte kool

300 gram spitskolen

1 winterwortel

1 knolselderij

400 milliliter kokosmelk

125 gram cashewnoten

2 lente-/bosuitjes

naanbrood


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui. Roer de currypasta erdoor en bak deze circa 2 minuten mee.
  • 2 Voeg de kool, winterwortel en knolselderij toe en roerbak circa 5 minuten.
  • 3 Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook en stoof zachtjes circa 20 minuten met het deksel op de pan. Voeg zout naar smaak toe.
  • 4 Rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan. Bestrooi de curry voor het serveren met de noten en de bosui. Serveer met naanbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 21 gram
recall Verstegen sesamzaad bekijk hier
recall Bracemonte Salad tarly vegan en de Salad bulghur cheese pomegranate bekijk hier
recall HEKS'NKAAS® Origineel emmer 200 gram bekijk hier