voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Indiase linzensoep

Indiase linzensoep

ingredi├źnten

2 eetlepels zonnebloemolie

1 verse gember

1 ui

2 teentjes knoflook

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

2 theelepels kerriepoeder

400 gram gepelde tomaten

1 rode peper

1 liter groentebouillon

250 gram rode linzen

300 gram spinazie

250 gram yoghurt

1 handje verse koriander


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de gember, ui, knoflook en specerijen circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de gepelde tomaten, rode peper en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de linzen toe en kook op een lage stand in circa 35 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Hak de spinazie grof. Voeg de spinazie vlak voor het serveren toe aan de soep en laat slinken.
  • 4 Serveer de soep met een schep yoghurt en bestrooi met de koriander.

wijnadvies

Carlomagno Grillo-Chardonnay


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 10 gram