voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Indiase pilav

Indiase pilav

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

250 gram basmatirijst

1 kaneelstokje

1 sinaasappel

3 kardemompeulen

400 milliliter groentebouillon

400 milliliter kruidenbouillon

2 eetlepels geschaafde amandelen


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Bak de rijst mee tot de korrels glanzen.
  • 2 Voeg het kaneelstokje, de sinaasappelrasp, kardemom en bouillon toe en kook zachtjes 12 minuten of volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 3 Neem de pilav van de warmtebron en laat nog 5 minuten staan. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 4 Verwijder de peulen en het kaneelstokje uit de pilav en strooi de amandelen voor het serveren over de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 6 gram