online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Indiase pilav

Indiase pilav

ingredi├źnten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

250 gram basmatirijst

1 kaneelstokje

1 sinaasappel

3 kardemompeulen

400 milliliter groentebouillon

400 milliliter kruidenbouillon

2 eetlepels geschaafde amandelen


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Bak de rijst mee tot de korrels glanzen.
  • 2 Voeg het kaneelstokje, de sinaasappelrasp, kardemom en bouillon toe en kook zachtjes 12 minuten of volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 3 Neem de pilav van de warmtebron en laat nog 5 minuten staan. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 4 Verwijder de peulen en het kaneelstokje uit de pilav en strooi de amandelen voor het serveren over de rijst.


voedingswaarde

energie 325 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 6 gram