voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Indiase spinaziesoep

Indiase spinaziesoep

ingredi├źnten

350 gram spinazie

1 verse gember

3 teentjes knoflook

groene peper

rode peper

1 eetlepel boter

1 laurierblaadje

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 ui

2 tomaten

theelepel kurkuma

1 theelepel garam masala

500 milliliter groentebouillon

250 milliliter room

5 eetlepels yoghurt

2 eetlepels munt


  • 1 Blancheer de spinazie 2 minuten en koel direct af in koud water. Pureer de spinazie met de gember, knoflook en groene peper.
  • 2 Smelt de boter in een grote (soep)pan, voeg het laurierblaadje en de komijn toe en bak circa 3 minuten. Voeg de ui, tomaten, kurkuma, garam masala en het spinaziemengsel toe en bak tot de ui glazig is.
  • 3 Voeg de bouillon en room toe. Pureer en zeef de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de spinaziesoep over 4 kommen, giet een scheut yoghurt in elke kom en bestrooi met munt.

bereidingstip

Vervang de garam masala in dit recept eventueel door kerriepoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 7 gram