voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Indiase spinaziesoep

Indiase spinaziesoep

ingrediënten

350 gram spinazie

1 verse gember

3 teentjes knoflook

groene peper

rode peper

1 eetlepel boter

1 laurierblaadje

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 ui

2 tomaten

theelepel kurkuma

1 theelepel garam masala

500 milliliter groentebouillon

250 milliliter room

5 eetlepels yoghurt

2 eetlepels munt


  • 1 Blancheer de spinazie 2 minuten en koel direct af in koud water. Pureer de spinazie met de gember, knoflook en groene peper.
  • 2 Smelt de boter in een grote (soep)pan, voeg het laurierblaadje en de komijn toe en bak circa 3 minuten. Voeg de ui, tomaten, kurkuma, garam masala en het spinaziemengsel toe en bak tot de ui glazig is.
  • 3 Voeg de bouillon en room toe. Pureer en zeef de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de spinaziesoep over 4 kommen, giet een scheut yoghurt in elke kom en bestrooi met munt.

bereidingstip

Vervang de garam masala in dit recept eventueel door kerriepoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 7 gram