online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Indiase viscurry met kruidige komkommersalade

Indiase viscurry met kruidige komkommersalade

ingredi├źnten

1 eetlepel olie

200 gram wortels

400 gram bloemkoolroosjes

2 eetlepels Indiase currypasta

1 blik tomatenblokjes

300 gram witte snelkookrijst

400 gram visfilets

1 eetlepel koriander

100 milliliter volle yoghurt

1 komkommer

1 sjalot

1 bosje koriander

1 bosje munt

citroen

2 eetlepels olijfolie


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de wortel een paar minuten. Voeg de bloemkool en currypasta toe. Roerbak 1 minuut op een lage stand en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door en laat afgedekt circa 15 minuten stoven
  • 2 Kook intussen de rijst. Schep voor de salade de komkommer, sjalot en groene kruiden door elkaar. Voeg de visblokjes toe aan de curry en laat afgedekt nog 10 minuten stoven op een lage stand.
  • 3 Klop het citroensap en de olijfolie door elkaar en schep deze dressing door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Breng de curry indien nodig nog verder op smaak en schep samen met de rijst op diepe borden. Bestrooi met de koriander en serveer de Indiase viscurry met de yoghurt en salade.


voedingswaarde

energie 560 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 29 gram