online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Indisch stoofvlees

Indisch stoofvlees

ingrediënten

700 gram magere hamlappen

4 eetlepels zonnebloemolie

4 eetlepels arachideolie

3 uien

4 teentjes knoflook

1 verse gember

1 rode peper

1 blikje tomatenpuree

6 eetlepels ketjap manis

800 milliliter vleesbouillon van tablet

800 milliliter vleesbouillon

allesbinder

maizena


benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee.
  • 3 Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
  • 4 Zet de (ovenbestendige) pan in de oven of doe het gerecht over in een ovenschaal met deksel en plaats die in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena. Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.


voedingswaarde

energie 400 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 41 gram