online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Indische stoof
 met paprika-sambalpuree

Indische stoof
 met paprika-sambalpuree

ingrediënten

4 eetlepels zonnebloemolie

4 speklapjes

2 uien

2 teentjes knoflook

1 verse gember

1 stengel citroengras

200 milliliter gezeefde tomaten

3 eetlepels ketjap manis

150 gram kokosrasp

3 lente-/bosuitjes


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de speklappen 4 minuten aan beide kanten op middelhoge stand. Neem de speklappen uit de pan en voeg de ui, knoflook, gember en citroengras toe aan het bakvet.
  • 2 Bak circa 3 minuten en voeg de tomaten, ketjap en kokos toe.Voeg de speklappen met 200 ml water weer toe aan de pan en stoof afgedekt 20 minuten op een lage stand.
  • 3 Serveer de stoof met de paprika-sambalpuree (zie tiprecept) en bestrooi met de bosui.

bereidingstip

Paprika-sambalpuree: kook 1 kilo kruimige aardappels gaar. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en bak 4 rode paprika’s, in reepjes, circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg 2-5 eetlepels sambal naar smaak toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Stamp de aardappels fijn met 150 ml room en roer vervolgens de sambalsaus erdoor.. Vervang de sereh in dit recept eventueel door de rasp van 1 citroen.

wijnadvies

Een riesling, gewürztraminer of rosé combineert uitstekend met Indische gerechten.


voedingswaarde

energie 740 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 21 gram