voor 10:00 besteld vandaag in huis

moeilijk
60 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, bijgerecht
recepten Indonesische lemper met kip

Indonesische lemper met kip

ingrediënten

500 gram sushirijst

300 milliliter kokosmelk

1 eetlepel zonnebloemolie

1 ui

2 teentjes knoflook

theelepel laospoeder

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel kurkuma

1 theelepel citroenrasp

2 kipkarbonades

2 kipdijfilets

3 lente-/bosuitjes

2 eetlepels ketjap manis

1 theelepel sambal oelek

1 theelepel gembersiroop

1 eetlepel olie


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Leg folie op het werkvlak en schep 2 eetlepels rijst erop. Vouw het folie erover en duw de rijst plat.
  • 2 Trek het folie weer terug en schep een lepel van de kip op de rijst. Schep hier wat bosui op en rol de rijst met behulp van het folie op over de vulling.
  • 3 Draai de folie er strak omheen en maak zo nog 7 rolletjes. Stoom de rolletjes in folie voor gebruik circa 5 minuten afgedekt in een vergiet boven een laagje kokend water.
  • 4 Neem de lemper uit het folie en leg ze op een schaal. Bestrooi met de rest van de bosui. Klop de ingrediënten voor de dip los met 2 eetlepels water en serveer erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 16 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier