voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Ingelegde gember

Ingelegde gember

ingredi├źnten

200 gram verse gember

200 milliliter Japanse rijstazijn

200 milliliter wittewijnazijn

4 eetlepels suiker


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Snijd de gember in heel dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Meng de plakjes gember met 1 theelepel zout en laat 5 minuten intrekken. Blancheer de plakjes circa 2 minuten en laat uitlekken.
  • 2 Kook intussen de (rijst)azijn met de suiker en een snufje zout tot de suiker is opgelost.
  • 3 Stop de gemberplakjes in een weck- of jampotje en giet het azijnmengsel erover. Laat het volledig afkoelen en bewaar in de koelkast. Lekker bij sushi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram