online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Ingelegde gember

Ingelegde gember

ingredi├źnten

200 gram verse gember

200 milliliter Japanse rijstazijn

200 milliliter wittewijnazijn

4 eetlepels suiker


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Snijd de gember in heel dunne plakjes met een mandoline of kaasschaaf. Meng de plakjes gember met 1 theelepel zout en laat 5 minuten intrekken. Blancheer de plakjes circa 2 minuten en laat uitlekken.
  • 2 Kook intussen de (rijst)azijn met de suiker en een snufje zout tot de suiker is opgelost.
  • 3 Stop de gemberplakjes in een weck- of jampotje en giet het azijnmengsel erover. Laat het volledig afkoelen en bewaar in de koelkast. Lekker bij sushi.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram