online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Italiaanse kaasfondue

Italiaanse kaasfondue

ingrediënten

4 stengels bleekselderij

1 ciabattabrood

30 olijven zonder pit

1 courgette

1 stronk broccoli

8 soepstengels

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

30 druiven

1 teentje knoflook

500 milliliter droge witte wijn

600 gram jonge kaas

200 gram belegen kaas

2 eetlepels maizena

6 zongedroogde tomaatjes

2 eetlepels rode pesto

2 eetlepels groene pesto


benodigdheden

fonduepan

4 fonduevorken

  • 1 Bereid de verschillende ingrediënten om in de kaas te dopen voor en zet de schaaltjes apart. Wrijf de bodem van de pan in met de knoflook.
  • 2 Giet de wijn in de pan en breng deze tegen de kook aan.
  • 3 Voeg in gedeelten de kaassoorten toe en laat deze al roerend smelten.
  • 4 Roer de maïzena glad met een scheutje wijn of water en voeg dit mengsel al roerende bij de fondue.
  • 5 Meng de gedroogde tomaten, pesto en versgemalen peper erdoor. Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel en zet de schaaltjes met ingrediënten eromheen.

wijnadvies

Perfect met Pinot Blanc van Kastelbourg, maar ook de Vin de Pays des Côtes de Gascogne past hier perfect bij.


voedingswaarde

energie 1225 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 41 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 61 gram