online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Italiaanse kaasfondue met Parmezaanse kaas en mozzarella

Italiaanse kaasfondue met Parmezaanse kaas en mozzarella

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

200 gram kastanjechampignons

300 milliliter witte wijn

300 milliliter bouillon

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

300 gram jongbelegen kaas

150 gram Parmezaanse kaas

150 gram mozzarella

2 eetlepels maizena

2 eetlepels Italiaanse kruiden

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

ciabatta

bleekselderij

cherry-/kerstomaatjes


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons 2-3 minuten. Breng de witte wijn met de sjalotjes en knoflook aan de kook.
  • 2 Voeg alle kaas al roerend in gedeelten toe en laat smelten. Meng de maizena met een beetje water en bind het kaasmengsel ermee. Schep de Italiaanse kruiden erdoor.
  • 3 Serveer de fondue met de kastanjechampignons en de overige ‘dippers’ eromheen.

bereidingstip

Voor een niet-vegetarische versie zijn dikke repen ham ook lekker om te dippen.. Gebruik je favoriete wijn voor de kaasfondue en schenk die wijn vervolgens ook in je glas. Wel zo handig en lekker. Kenners kiezen vaak voor wijnen uit de Elzas, zoals een Riesling of Pinot Gris. Een andere optie is een Sauvignon Blanc uit het Italiaanse Friu.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 41 gram