voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella

Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella

ingrediënten

300 gram kipgehakt

2 teentjes knoflook

2 eetlepels Italiaanse kruiden

4 eetlepels olijfolie

1 rode ui

2 aubergines

1 blik tomatenblokjes

1 bol mozzarella

1 bol buffelmozzarella

50 gram Parmezaanse kaas

1 handje verse basilicum


  • 1 Kneed het gehakt met 1 teentje knoflook en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper en draai er balletjes van.
  • 2 Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
  • 3 Fruit de ui en de rest van de knoflook in het bakvet. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.
  • 4 Voeg vervolgens de tomatenblokjes en een scheut water toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 20 minuten pruttelen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 5 Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer circa 10 minuten in de oven.
  • 6 Bestrooi de Italiaanse kipgehaktballetjes voor het serveren met de basilicum. Lekker met stokbrood of spaghetti.

wijnadvies

Serveer bij dit recept I Am Pinot Grigio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 30 gram