online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Italiaanse pastasalade met pestosaus

Italiaanse pastasalade met pestosaus

ingrediënten

300 gram spiraaltjespasta

100 gram diepvriesdoperwten

6 eetlepels olijfolie extra vergine

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

20 groene olijven

20 zwarte olijven

3 eetlepels groene pesto

100 gorgonzola

10 blaadjes verse basilicum


  • 1 Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 4 minuten de doperwten mee.
  • 2 Giet de pasta en doperwten af en laat alles goed in een zeef uitlekken. Roer een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar plakken te voorkomen. Laat pasta en doperwten afkoelen.
  • 3 Schep de pasta en erwtjes in een schaal en meng de tomaatjes en plakjes olijf er doorheen. Houd enkele tomaatjes en plakjes olijf apart voor de garnering.
  • 4 Roer op het laatste moment de pestosaus door de salade, want ook gaar gekookte pasta blijft vocht opnemen. De pasta mag niet papperig-zacht worden. Garneer de salade met plakjes olijf, tomaatjes, blokjes gorgonzola en blaadjes basilicum.

wijnadvies

Een zo droog mogelijke rosé uit bijvoorbeeld Costières de Nîmes of van het type Vin de Pays d'Oc (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 12 gram