voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Italiaanse preischotel

Italiaanse preischotel

ingrediënten

1 blikje ansjovisfilet

3 teentjes knoflook

6 preien

1 zakje aardappelblokjes

1 eetlepel gedroogde oregano

1 theelepel paprikapoeder

1 blik tomatenblokjes

3 sneeën oud witbrood

100 gram belegen boerenkaas

100 gram Parmezaanse kaas


benodigdheden

1 ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven op 200°C. Giet de olie van de ansjovis in de pan en verwarm hem. Fruit hierin de knoflook op lage stand. Voeg de ansjovis, prei, aardappelblokjes, oregano, paprikapoeder en tomaten toe en laat het geheel op middelhoge stand onafgedekt circa 10 minuten pruttelen.
  • 2 Breng het mengsel op smaak met zout en peper maar wees voorzichtig met het zout omdat de ansjovis al erg zout is. Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel de broodkruimels en kaas erover. Laat de kaas in de oven in circa 10 minuten gratineren en eet er een frisse salade bij.

bereidingstip

Voor een vegetarische versie kan de ansjovis worden weggelaten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 16 gram