online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Italiaanse schnitzels met geroosterde uitjes en tomaten

Italiaanse schnitzels met geroosterde uitjes en tomaten

ingrediënten

4 varkensschnitzels

4 kalfsschnitzels

8 lente-/bosuitjes

1 eetlepel olijfolie

4 grote vleestomaten

50 gram Parmezaanse kaas

8 takjes verse rozemarijn

200 milliliter olijfolie

4 eetlepels citroensap

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden


  • 1 Maak de uitjes schoon. Verwijder de worteltjes en het dunne buitenste vliesje. Verwijder het lelijke groene gedeelte van het loof. Besprenkel de uitjes met olijfolie.
  • 2 Bestrooi de tomaten met een beetje geraspte kaas.
  • 3 Haal de schnitzels uit de marinade en laat ze even uitlekken. Rooster de schnitzels ongeveer 4 minuten per kant. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de schnitzels (die helemaal gaar moeten worden). Leg de schnitzels niet op het heetste deel van de barbecue.
  • 4 Rooster ook de uitjes enkele minuten en draai ze tijdens het roosteren af en toe om.
  • 5 Leg de tomaathelften op de barbecue en rooster ze enkele minuten. Verdeel schnitzels, lente-uitjes en tomaten over de borden. Steek een takje rozemarijn in elke tomaat.

bereidingstip

Eet bij dit gerecht een pastasalade van gekookte en afgekoelde pasta (bijvoorbeeld macaroni, penne of farfalle), met een scheutje olijfolie en beetgaar gekookte, afgekoelde en eventueel kleingesneden groentes zoals sperziebonen, doperwtjes, peultjes, maïskorrels en fijngehakte kruiden.

wijnadvies

Klassiek met een droge witte Italiaan (Soave, Verdicchio) of verrassend lekker met een Duitse Riesling Classic.


voedingswaarde

energie 340 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 29 gram