voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Italiaanse tomaten-linzensoep

Italiaanse tomaten-linzensoep

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

2 teentjes knoflook

1 liter groentebouillon van tablet

150 gram rode linzen

4 vleestomaten

4 romatomaten

2 laurierblaadjes

theelepel gedroogde tijm

125 gram spinazie


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij circa 5 minuten. Schep de knoflook erdoor en bak deze kort mee.
  • 2 Voeg de bouillon, linzen, tomaten, laurierblaadjes en tijm toe. Kook afgedekt circa 25 minuten op een lage stand.
  • 3 Schep de spinazie er de laatste 2 minuten door en breng op smaak met peper.

bereidingstip

Vervang in dit recept de verse tomaten door 1 blik tomatenblokjes en voeg deze met het sap toe. . Serveer de soep met focaccia of ciabattabrood met olijfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 10 gram