online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Italiaanse tomatenstamppot met gehaktballetjes

Italiaanse tomatenstamppot met gehaktballetjes

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

4 eetlepels olijfolie

1 ui

600 gram trostomaten

1 bosje basilicum

2 teentjes knoflook

1 theelepel tomatenpuree

1 eetlepel gedroogde oregano

50 gram Parmezaanse kaas

1 snee witbrood

500 gram half-om-half gehakt

1 zakje gehaktkruiden

1 eetlepel tomatenketchup

ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat uitlekken. Schep terug in de pan en dek af.
  • 3 Leg de gehaktballetjes op de bakplaat en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op middelhoge stand. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Hak de basilicumsteeltjes fijn en scheur de blaadjes in stukjes.
  • 5 Voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan de uien en fruit nog 1 minuut mee op een lage stand.
  • 6 Voeg de gehakte basilicumsteeltjes, de stukken tomaat en oregano toe en laat op een lage stand circa 10 minuten sudderen. Breng het tomatenmengsel op smaak met zout en peper en schep door de aardappels.
  • 7 Besprenkel voor het serveren met de rest van de olie en bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
  • 8 Neem de gehaktballetjes uit de oven en serveer ze op de stamppot.

bereidingstip

Maak van een restje van deze stamppot kroketjes van tomatenstamppot met feta en pijnboompitten (recept elders op boodschappen.nl).


voedingswaarde

energie 745 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 38 gram