online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Italiaanse tonijntaart

Italiaanse tonijntaart

ingrediënten

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

450 gram uien

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel olie

2 blikjes tonijn

2 eetlepels verse Italiaanse kruiden

2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

3 eieren

100 milliliter kookroom

100 milliliter koffieroom

100 gram Parmezaanse kaas

100 gram roomkaas

5 gedroogde tomaten op olie

15 zwarte olijven


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie en bekleed met het deeg. Prikt hier en daar in met een vork.
  • 2 Bak de uien met de teentjes knoflook in de olijfolie goudbruin. Schep de uitgelekte tonijn en de Italiaanse kruiden erdoor.
  • 3 Schep het vis-uimengsel op de deegbodem. Klop de eieren met de room, peper en zout. Meng de geraspte kaas en roomkaas erdoor. Giet het mengsel over de visvulling.
  • 4 Maak van het overgebleven deeg een rolrandje langs de buitenkant van de taart. Plak het goed vast met een beetje water.
  • 5 Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven, in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Garneer de taart met tomatenreepjes en olijvenplakjes.

bereidingstip

Bak de taart eventueel in een combinatieoven: 350 Watt, 200°C, 17-20 minuten.

wijnadvies

Is wit bij u favoriet? Kies dan voor een zonnige Siciliaanse wijn, het liefst van de grecanico en chardonnay. Houdt u van rosé, neem dan een volle Spaanse rosado.


voedingswaarde

energie 935 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 43 gram