voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Italiaanse tonijntaart

Italiaanse tonijntaart

ingrediënten

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

450 gram uien

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel olie

2 blikjes tonijn

2 eetlepels verse Italiaanse kruiden

2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

3 eieren

100 milliliter kookroom

100 milliliter koffieroom

100 gram Parmezaanse kaas

100 gram roomkaas

5 gedroogde tomaten op olie

15 zwarte olijven


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie en bekleed met het deeg. Prikt hier en daar in met een vork.
  • 2 Bak de uien met de teentjes knoflook in de olijfolie goudbruin. Schep de uitgelekte tonijn en de Italiaanse kruiden erdoor.
  • 3 Schep het vis-uimengsel op de deegbodem. Klop de eieren met de room, peper en zout. Meng de geraspte kaas en roomkaas erdoor. Giet het mengsel over de visvulling.
  • 4 Maak van het overgebleven deeg een rolrandje langs de buitenkant van de taart. Plak het goed vast met een beetje water.
  • 5 Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven, in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Garneer de taart met tomatenreepjes en olijvenplakjes.

bereidingstip

Bak de taart eventueel in een combinatieoven: 350 Watt, 200°C, 17-20 minuten.

wijnadvies

Is wit bij u favoriet? Kies dan voor een zonnige Siciliaanse wijn, het liefst van de grecanico en chardonnay. Houdt u van rosé, neem dan een volle Spaanse rosado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 935 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 43 gram