online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Jachtschotel

Jachtschotel

ingrediënten

4 goudrenetten

1 eetlepel kaneelpoeder

50 gram boter

1 kilogram kruimige aardappel

100 milliliter volle melk

nootmuskaat

4 eetlepels witbroodkruim

4 eetlepels paneermeel

600 gram doorregen runderlappen

1 eetlepel bloem

50 gram boter

2 eetlepels zonnebloemolie

3 uien

500 milliliter bockbier

3 kruidnagels

2 laurierblaadjes

eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel azijn

1 snee bruinbrood

1 snee volkorenbrood

1 eetlepel grove mosterd


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van 1 cm. Bestrooi ze met kaneelpoeder.
  • 2 Smelt de helft van de boter en bak hierin de appelplakken 2 minuten per kant. Zet ze apart.
  • 3 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar, giet ze af en maak er met de melk, zout, peper, noot­muskaat en de helft van de boter een luchtige puree van.
  • 4 Schep het stoofvlees (recept: Gents stoofvlees) in een ovenschaal. Verdeel daarover de appelplakken en strijk er een dikke laag aardappelpuree over. Strooi het broodkruim erop en verdeel de rest van de boter er in vlokjes over.
  • 5 Zet de schotel circa 25 minuten in de oven zodat hij goed warm wordt en er een goudbruin korstje ontstaat. Lekker met tuttifrutti en rodekool.

bereidingstip

Hierbij is een blond, rood of zelfs wit bier altijd lekker, mits hoog in zijn zuren en smaak.


voedingswaarde

energie 845 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 40 gram