online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
Recepten Jachtschotel met gehakt en paddenstoelen

Jachtschotel met gehakt en paddenstoelen

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 blikje tomatenpuree

500 gram rundergehakt

1 winterwortel

2 uien

250 gram kastanjechampignons

mespunt kaneelpoeder

2 laurierblaadjes

100 milliliter warme melk

1 klontje boter

mespunt nootmuskaatpoeder

2 appels

2 eetlepels honing


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout gaar.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit met de winterwortel en ui rul.
  • 3 Schep de kastanjechampignons erdoor en bak ze circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kaneel en de laurierblaadjes toe.
  • 4 Giet de aardappels af en maak er met de melk, boter, wat nootmuskaat, zout en versgemalen peper een luchtige puree van.
  • 5 Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk glad.
  • 6 Snijd de hele appels in dunne plakken van circa 3 mm. Verwijder de pitjes maar laat het klokhuis zitten.
  • 7 Verdeel de appelplakken dakpansgewijs over de aardappelpuree. Besprenkel met de honing. Zet de schotel 30 minuten in de oven.

bereidingstip

Schep eens 100 gram zilveruitjes en 1 eetlepel moster door de jachtschotel


voedingswaarde

energie 655 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 31 gram