online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
Recepten Jachtschotel met gehakt en paddenstoelen

Jachtschotel met gehakt en paddenstoelen

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 blikje tomatenpuree

500 gram rundergehakt

1 winterwortel

2 uien

250 gram kastanjechampignons

mespunt kaneelpoeder

2 laurierblaadjes

100 milliliter warme melk

1 klontje boter

mespunt nootmuskaatpoeder

2 appels

2 eetlepels honing


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout gaar.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit met de winterwortel en ui rul.
  • 3 Schep de kastanjechampignons erdoor en bak ze circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kaneel en de laurierblaadjes toe.
  • 4 Giet de aardappels af en maak er met de melk, boter, wat nootmuskaat, zout en versgemalen peper een luchtige puree van.
  • 5 Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk glad.
  • 6 Snijd de hele appels in dunne plakken van circa 3 mm. Verwijder de pitjes maar laat het klokhuis zitten.
  • 7 Verdeel de appelplakken dakpansgewijs over de aardappelpuree. Besprenkel met de honing. Zet de schotel 30 minuten in de oven.

bereidingstip

Schep eens 100 gram zilveruitjes en 1 eetlepel moster door de jachtschotel


voedingswaarde

energie 655 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 31 gram