voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Jambalaya-soep

Jambalaya-soep

ingredi├źnten

3 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 stengels bleekselderij

3 teentjes knoflook

1 laurierblaadje

1 theelepel tijm

courgette

100 gram zilvervliesrijst

1 rookworst

2 eetlepels bloem

1 blik tomatenblokjes

1 liter vleesbouillon

1 liter visbouillon

300 gram diepvrieswokgarnalen

2 eetlepels peterselie

hete pepersaus


  • 1 Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de courgette, rijst en worst toe en bak circa 3 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door.
  • 4 Voeg de garnalen toe en warm 2 minuten door. Verdeel de soep over kommen.
  • 5 Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 31 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier