voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Jambalaya-soep

Jambalaya-soep

ingredi├źnten

3 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

2 stengels bleekselderij

3 teentjes knoflook

1 laurierblaadje

1 theelepel tijm

courgette

100 gram zilvervliesrijst

1 rookworst

2 eetlepels bloem

1 blik tomatenblokjes

1 liter vleesbouillon

1 liter visbouillon

300 gram diepvrieswokgarnalen

2 eetlepels peterselie

hete pepersaus


  • 1 Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de courgette, rijst en worst toe en bak circa 3 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door.
  • 4 Voeg de garnalen toe en warm 2 minuten door. Verdeel de soep over kommen.
  • 5 Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 31 gram